Digital Visby Filmstudio från 2020-10-08

Eftersom coronapandemin innebär att filmstudions verksamhet är vilande erbjuder vi möjligheten till en digital filmstudio via vår paraplyorganisation SFF (Sveriges Förenade Filmstudios). 


SFF kommer lansera filmtjänsten Filmstudio:Play som ett substitut under pandemin. Tjänsten blir tillgänglig den 8 oktober och kommer att kosta 30 kronor. När ni loggar in finns ett antal filmer redan tillgängliga och sedan kommer SFF att lägga till en ny film varje torsdag fram till jul. SFF kommer också erbjuda extra information kring filmerna, som introduktioner, diskussioner och intervjuer. Via en Facebook-grupp kan in också välja att diskutera filmupplevelsen tillsammans med filmstudiovänner över hela Sverige. 


Ni kommer kunna välja att bli medlem i vår filmstudio, precis som vanligt och pengar från detta går tillbaka till vår egen filmstudio. Men ni betalar alltså via Filmstudio:Plays sida, inte direkt till oss.


Gå till play.filmstudio.se den 8 oktober och bli medlem i vår digitala filmstudio. 


SFF kommer att tillhandahålla teknisk support och information när allt är igång. Filmerna nås via en webbsida och filmerna är förberedda med teknik som gör det möjligt att casta filmerna till tv via chromecast eller airplay.


Avslutnigsvis: Visby filmstudios styrelse har valt att inte kompensera vårens medlemmar med digitala visningar som det står om i play.filmstudio.se. Skälet är att vi inte har era mailadresser kopplade till era namn (GDPR). Vi kommer dock att ge kompensation senare med att för er som var medlemmar våren 2020 ge möjlighet att se de tre inställda filmerna när biverksamheten har återgått till hur det var innan Coronapandemin slog till. 

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till visbyfilmstudio@gmail.com